Even voorstellen

Mijn naam is Tanja van Dongen psychodynamisch- en relatietherapeut, eigenaar van Psychodynamiek Apeldoorn en trotse moeder van drie kinderen waaronder een vrolijke tweeling!

Na de nodige levenservaring heb ik een aantal jaren geleden eindelijk het roer omgegooid en mijn hart gevolgd. Vanuit het verlangen om mensen echt te leren kennen en te begeleiden bij de ontdekkingsreis naar zichzelf heb ik de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd. Naast diverse bijscholingen heb ik vervolgens bij Imago Nederland de opleiding gevolgd tot relatietherapeut.

Ik heb een enorme fascinatie voor tweelingen. Ik ben zelf een alleen geboren tweeling én moeder van 3 kinderen waaronder een tweeling (j/m). Daarnaast heb ik behoorlijk wat tweelingen in mijn omgeving waarvan een aantal mij geïnspireerd hebben me om me te verdiepen in de impact rondom het verlies van een tweelingbroer of -zus. 

Mijn kinderen hebben de fascinatie voor het ouderschap flink vergroot. De spiegels die zij mij voorhouden en gehouden hebben, maakte ook dat ik op een andere manier naar mijzelf en het ouderschap ben gaan kijken. Naast het werken in mijn eigen praktijk zet ik mijn kennis en ervaring ook in bij Nieuw Gezin, waar ik ouders begeleid in hun pad naar bewust ouderschap.

  

Opleidingen:

Psychodynamisch therapeut
Academie voor Psychodynamica
Imago relatietherapie             
Imago Nederland

Daarnaast volg ik jaarlijks diverse bijscholingen waaronder de meest recente hieronder vermeld:

Training werken met het zenuwstelsel (De polyvagaal theorie)                     
Expertisecentrum Rouw en Verlies
(H)Erken de taal van ouderverstoting
Monique Meulemans
EFT master practitioner
Bivt
Trauma en Gehechtheid taal van het lichaam
Centrum voor Hechting en Trauma