Workshops & Wine

Workshops & Wine is een middag kennis maken met 3 verschillende vormen van communiceren. Daarnaast is er veel ruimte voor netwerken en genieten. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan we aan de slag met het thema:

De Kunst van Communiceren!

“Luisteren, doorvragen en met humor reageren”

Wat kun je verwachten?

Als eerste: Tanja van Dongen van Psychodynamiek Apeldoorn is (relatie)therapeut en coach en neemt je mee in de Kunst van het ECHT Luisteren. Ze werkt in haar praktijk met de Imago Dialoog. Door met deze dialoog te werken helpt zij stellen om werkelijk te horen wat er in de wereld van de ander leeft, dit beter te begrijpen en vandaaruit de verbinding te herstellen.

Wij spreken allemaal een eigen unieke taal (onder andere gebaseerd op ons respresentatiesysteem voor de NLP kenners onder ons) en wat we horen als iemand ons iets vertelt, is wat onze eigen google translate er van maakt. Voor wie bekend is met google translate: in grote lijnen klopt dit wel, maar in de nuance wordt de plank nogal eens misgeslagen.

Een van de grootste ergernissen in communicatie is wanneer de luisteraar iets anders begrijpt van wat jij eigenlijk zegt. En misschien een nog grotere ergernis: wanneer de ander het (verkeerd begrepen probleem) ook nog eens voor je wil oplossen. In deze workshop ga ik jullie de kunst van het luisteren leren. Als je echt goed kunt luisteren, help je de ander om zelf tot een oplossing te komen (als dat gewenst is) omdat hij zich helemaal door jou begrepen voelt. Ideaal voor thuis èn op het werk.

Vervolgens: Hetty Wennekendonk neemt je als radio en tv presentator, trouwambtenaar en uitvaartspreker mee in de Kunst van het Vragen Stellen. In haar werk draait alles om het stellen van de juiste vragen. Want dan krijg je de beste antwoorden, die je weer kunt vertalen naar bijvoorbeeld een speech.

Hetty bezoekt voor haar werk veel netwerkbijeenkomsten. Daar merkt ze dat mensen sterk geneigd zijn om zelf veel te vertellen en niet te weten hoe je een gesprek veel leuker en interessanter kunt maken. Hoe stel je meer en andere vragen om een gesprek op gang te houden, Hoe onthoud je wat de ander zegt en is het ook nog leerzaam? En hoe ga je uiteindelijk vol energie naar huis. Of niet.......

Handig voor thuis en werk. Een interactieve workshop, waar we met elkaar in gesprek gaan.

Als laatste: Erica Risiglione van De Toekomstbus neemt je mee in de Kunst van het reageren. Zij leert teams dat humor en uitdaging patronen doorbreekt en geklaag, gezeur en gezever verleden tijd maakt.

Nadat je echt hebt geluisterd , meer vragen hebt gesteld zul je merken dat je gesprekspartner makkelijk in geklaag verzand. Daar zijn wij namelijk erg goed in geworden. Klagen, zeuren en zeveren. Hoe leuk is het dan als je het onderlinge contact nog meer vergroot en met humor ingaat op de klacht. Namelijk: als je iemand de waarheid wil vertellen (zeur niet zo…) moet je humor gebruiken, anders gaat je kop ervan af. Bovendien; humor wordt onthouden. Misschien verandert er niet direct iets, maar de kans is groot dat het een paar dagen later wel verandert.

Relativerend, luchtig en creatief. Jij gaat ervoor zorgen dat situaties lichter worden en oplossingen makkelijker te vinden zijn. Anders dan anders, maar wel verrassend en verfrissend. Een workshop waarin ook jij je grenzen gaat verleggen, uit je comfortzone gaat en geïnspireerd raakt. En dat alles met een oprechte lach. Geniet van het positieve effect!

Praktische informatie